Meyveli Kek

Taze meyvelerden tazecik bir kek.


Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet küp küp doğranmış şeftali
  • 5-6 adet küp küp doğranmış kayısı
  • 5-6 yemek kaşığı damla  çikolata

Yapılışı:
   Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, karışım köpük köpük olup (şeker tamamen eriyene kadar) önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. Kabaran yumurtalara süt ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Unu ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek 1 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız meyveleri hamura ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Hamuru hafifçe yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan ya da bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz. Keki 30 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. Eğer meyveler çok tatlıysa şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...