Daha önceki yayınlardan birinde (burada) taze bezelye zamanı demiş olup kışlık için hazırlanışını anlatmıştım. Buzlukta yer kalmayınca artan bezelyeden kuru kavurmasını yaptım
Malzemeler: Taze bezelye, 3 adet soyulmuş doğranmış patates, 2 adet doğranmış havuç, 1 büyük kuru soğan, az yağlı kıyma, tuz, kimyon, salça, sıvı yağ, sıcak su.
Yapılışı: Sıvı yağda önce soğanları, kıyma, havucu, patatesi, salçayı ve en son bezelyeyi ilave ederek kavuruyoruz. Üzerine tam üzerindeki seviyeyi geçmeyecek (ne çok ne az olacak, koyduğunuz su sadece sebzelerin pişirecek kadar olmalı) kadar sıcak su ilave edip en son tuzunu ve kimyonu ilave ediyor ve pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder