Biraz zahmetli olsa da Mantı şüphesiz mutfağımızın güzel yemeklerinden bir tanesi. Her yöreye göre biraz değişebilmektedir. Haydi şimdi bu güzel mantının nasıl yapıldığına bakalım.
Malzemeler : 3 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, ve su
Mantı Tarifi İç malzemesi: 1/2 kg' dan biraz az dana kıyması, 1 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı biber salçası, Sarımsaklı yoğurt
Haşlama Suyu: su
Hazırlanışı :
Derin bir kaba unu koyuyoruz ortasına havuzumuzu açıyoruz yavaş yavaş tuz ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz hamurun durumuna göre yavaş yavaş su ilave etmeliyiz. Hamur sert olmalı. Hazırladığımız hamuru 2 eşit parçaya bölüp dinlendirelim. Hamur dinlenirken içinin malzemelerini hazırlayalım.Dinlenmiş hamurdan eşit parçalar alıp biraz kalın açıyoruz, açılan hamuru eşit parçalar halinde kare kare kesiyoruz. Oluşan kare parçaların içine iç malzemesinden parmağımızın ucu ile koyuyoruz.alıyoruz ve 4 ucunu birbirine denk gelecek şekilde katlıyoruz. Tüm karecikler bittiğine sofrabezi yada unlu bir tepsi üzerinde kuruması için bırakıp diğer hamura geçebiliriz. Artık pişirme işlemine geçebilirsiniz. Pişen mantıları süzüp yoğurt ve salçalı sosla zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder