Tulumba tatlısı


Hazır almak yerine evinizde tazecik çıtır çıtır bir tulumba tatlısı yapalım mı?


Malzemelerimiz:
  • 3 su bardağı su
  • 100 gr. tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
Şerbet malzemeleri:
  • 4 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı kızartma yağı
Yapılışı:
Şerbeti için: şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. 
Hamurun Yapılışı: Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın. Unu her zamanki gibi eleyerek yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun, tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve topaklanmayı ve kabuklanmayı önleyerek  soğutun.  Hamur ılıkkken yumurtaları kırın. İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek yoğurun. Krema torbanıza tırtıklı başlık takın, hamuru doldurun ve istediğiniz uzunlukta şeritler halinde parçalar bölün. Kesilen hamurları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları yağda arada sallayarak kızartın. Her kızartmada  yağınız biraz soğutun. Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...