Bizim kısaca barbun dediğimiz barbunyanın zeytinyağlısı da yazın çok güzel yeniyor.
Malzemeler:
- 1 kg. barbunya, 3 adet orta boy domates, 2 yemek kaşığı salça, 2 adet soğan, Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 adet havuç, 1 yemek kaşığı salça, 1 litre sıcak su, tuz, 2 adet kesme şeker, 3-4 adet sarımsak.
Yapılışı
Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın. Domatesleri ve soğanları yemeklik, havuçları ve sarımsakları ise enine daireler oluşturacak şekilde ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin. Barbunyayı ilave ederek birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. İsterseniz üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder